21 Ocak 2009 Çarşamba

''Avustralya Açık'' Başladı!

''Avustralya Açık'' Başladı!

Teniste sezonun ilk ''Grand Slam'' turnuvası olan ve toplam 15 milyon Amerikan Doları ödüllü 97. Avustralya Açık Tenis Turnuvası, oynanan ilk tur maçlarıyla başlarken, favori raketler herhangi bir sürprize izin vermedi.

Melbourne Park kortlarında yapılan turnuvada, tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankovic ve 3 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina, rahat maçlar çıkararak bir üst tura çıktılar. 

Dünya klasmanında bayanlarda ilk sırada yer alan, geçen yılki Avustralya ve Fransa Açık'ın (Roland Garros) yarı finalisti Sırp Jankovic, Avusturyalı rakibi Yvonne Meusburger'i 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek, üst tura çıktı. 

Geçen yıl Roland Garros'ta final oynayan, 3 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina da vatandaşı Alla Kudryavtseva'yı 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek, ilk turu geçti. 

Geçen yılın Avustralya Açık finalisti, Roland Garros'un da şampiyonu 5 numaralı seribaşı Sırp Ana Ivanovic de Alman raket Julia Goerges'i 7-5 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek, tur atlayan taraf oldu. 

7 numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva da Slovak rakibi Magdalena Rybarikova'yı 7-6 (2) ve 6-0'lık setlerle 2-0 yenerek, üst tura çıkmayı bildi. 

10 numaralı seribaşı Rus Nadia Petrova da Kazak rakibi Yaroslava Shvedova'yı 6-3 ve 7-6(3)'lık setlerle 2-0 yenerek, gülen taraf oldu. 

-TEK ERKEKLER- 

Dünya klasmanındaki 4,5 yıllık liderliğini, geçen yıl Ağustos ayında İspanyol raket Rafael Nadal'a kaptıran, kariyerinde 3 Avustralya Açık, 3 Roland Garros, 5 Wimbledon, 5 de ABD Açık şampiyonluğu bulunan 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, İtalyan rakibi Andreas Seppi'yi 6-1, 7-6(4) ve 7-5'lik setlerle 3-0 yenerek, üst tura yükseldi. 

Geçen yılın Avustralya Açık şampiyonu 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic de İtalyan raket Andrea Stoppini'yi 6-2, 6-3 ve 7-5'lik setlerle 3-0 yendi ve tur atladı. 

7 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick, İsveçli rakibi Bjoern Rehnquist'i 6-0, 6-2 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yenerek, ikinci tura yükselen bir başka isim oldu. 

8 numaralı seribaşı Arjantinli Juan Martin Del Potro, 10 numaralı seribaşı Arjantinli David Nalbandian, 11 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer ve 15 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka da tur atlayan diğer isimler oldular. 

-YARINKİ MAÇLAR- 

Tek erkekler ilk tur mücadelesi, yarın 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal-Belçikalı Christophe Rochus ve 4 numaralı seribaşı İngiliz Andy Murray-Rumen Andrei Pavel ile tek bayanlarda 2 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams-Çinli Meng Yuan ve 4 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva-Alman Kristina Barrois karşılaşmaları ve diğer maçlarla devam edecek. 

-KISA TARİHÇE- 

Avustralya Tenis Federasyonu tarafından ilk kez 1905 yılında Warehouse Kriket Sahası'nda düzenlenen turnuva, 1972'ye kadar Melbourne, Sydney, Adelaide, Brisbane, Perth ve Yeni Zelanda olmak üzere 6 farklı bölgede düzenlendi. 

1927 yılında Avustralya Şampiyonası adını alan turnuva, 1969 yılında bugünkü adına kavuştu, 1972 yılında da turnuvanın her yıl aynı yerde yapılmasına karar verildi. 

1977 yılında Aralık ayında düzenlenmeye başlanan Avustralya Açık, 1987 yılında ise yeniden Ocak ayına alındı. 

1. Dünya Savaşı sırasında ara verilen şampiyonanın ilk zamanlarında bayan tenisçiler yarışmazken, 1922 yılında onlar da programa dahil edildi. 

1996 yılında yenilenip, genişletilen tenis kortlarına da Melbourne Park adı verildi.

Spor Haberleri devamı için www.jaglersport.com

Hiç yorum yok: