21 Ocak 2009 Çarşamba

''Avustralya Açık'' Başladı!

''Avustralya Açık'' Başladı!

Teniste sezonun ilk ''Grand Slam'' turnuvası olan ve toplam 15 milyon Amerikan Doları ödüllü 97. Avustralya Açık Tenis Turnuvası, oynanan ilk tur maçlarıyla başlarken, favori raketler herhangi bir sürprize izin vermedi.

Melbourne Park kortlarında yapılan turnuvada, tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankovic ve 3 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina, rahat maçlar çıkararak bir üst tura çıktılar. 

Dünya klasmanında bayanlarda ilk sırada yer alan, geçen yılki Avustralya ve Fransa Açık'ın (Roland Garros) yarı finalisti Sırp Jankovic, Avusturyalı rakibi Yvonne Meusburger'i 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek, üst tura çıktı. 

Geçen yıl Roland Garros'ta final oynayan, 3 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina da vatandaşı Alla Kudryavtseva'yı 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek, ilk turu geçti. 

Geçen yılın Avustralya Açık finalisti, Roland Garros'un da şampiyonu 5 numaralı seribaşı Sırp Ana Ivanovic de Alman raket Julia Goerges'i 7-5 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek, tur atlayan taraf oldu. 

7 numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva da Slovak rakibi Magdalena Rybarikova'yı 7-6 (2) ve 6-0'lık setlerle 2-0 yenerek, üst tura çıkmayı bildi. 

10 numaralı seribaşı Rus Nadia Petrova da Kazak rakibi Yaroslava Shvedova'yı 6-3 ve 7-6(3)'lık setlerle 2-0 yenerek, gülen taraf oldu. 

-TEK ERKEKLER- 

Dünya klasmanındaki 4,5 yıllık liderliğini, geçen yıl Ağustos ayında İspanyol raket Rafael Nadal'a kaptıran, kariyerinde 3 Avustralya Açık, 3 Roland Garros, 5 Wimbledon, 5 de ABD Açık şampiyonluğu bulunan 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, İtalyan rakibi Andreas Seppi'yi 6-1, 7-6(4) ve 7-5'lik setlerle 3-0 yenerek, üst tura yükseldi. 

Geçen yılın Avustralya Açık şampiyonu 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic de İtalyan raket Andrea Stoppini'yi 6-2, 6-3 ve 7-5'lik setlerle 3-0 yendi ve tur atladı. 

7 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick, İsveçli rakibi Bjoern Rehnquist'i 6-0, 6-2 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yenerek, ikinci tura yükselen bir başka isim oldu. 

8 numaralı seribaşı Arjantinli Juan Martin Del Potro, 10 numaralı seribaşı Arjantinli David Nalbandian, 11 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer ve 15 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka da tur atlayan diğer isimler oldular. 

-YARINKİ MAÇLAR- 

Tek erkekler ilk tur mücadelesi, yarın 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal-Belçikalı Christophe Rochus ve 4 numaralı seribaşı İngiliz Andy Murray-Rumen Andrei Pavel ile tek bayanlarda 2 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams-Çinli Meng Yuan ve 4 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva-Alman Kristina Barrois karşılaşmaları ve diğer maçlarla devam edecek. 

-KISA TARİHÇE- 

Avustralya Tenis Federasyonu tarafından ilk kez 1905 yılında Warehouse Kriket Sahası'nda düzenlenen turnuva, 1972'ye kadar Melbourne, Sydney, Adelaide, Brisbane, Perth ve Yeni Zelanda olmak üzere 6 farklı bölgede düzenlendi. 

1927 yılında Avustralya Şampiyonası adını alan turnuva, 1969 yılında bugünkü adına kavuştu, 1972 yılında da turnuvanın her yıl aynı yerde yapılmasına karar verildi. 

1977 yılında Aralık ayında düzenlenmeye başlanan Avustralya Açık, 1987 yılında ise yeniden Ocak ayına alındı. 

1. Dünya Savaşı sırasında ara verilen şampiyonanın ilk zamanlarında bayan tenisçiler yarışmazken, 1922 yılında onlar da programa dahil edildi. 

1996 yılında yenilenip, genişletilen tenis kortlarına da Melbourne Park adı verildi.

Spor Haberleri devamı için www.jaglersport.com

16 Ocak 2009 Cuma

Merkit Bırakmıyor!

Merkit Bırakmıyor!

Bu yıl ilk defan Afrika dışında ve 30. kez düzenlenen Dakar Rallisi'nde 9. etap tamamlandı ve Jim Beam Türk Takımı'ndan Kemal Merkit, genel sıralamada 118'incilikte yer aldı. 

Şili'deki dünyanın en kuru çölü olarak bilinen Atakama'da gerçekleştirilen mücadelede, 537 kilometrelik La Serena-Copiapo etabında yapıldı. 

Kemal Merkit, 251. kilometrede motorunda sorun yaşasa da yarışı tamamlamayı başararak genel klasmanda 118. oldu. 
135 motosikletçinin start aldığı 9. etap yarışını Hollandalı Frans Verhoeven birinci tamamladı. 

Dakar'daki bir diğer temsilcimiz Kutlu Torunlar ise geçtiğimiz günlerde ralliye veda etmişti.

Spor Haberleri devamı için www.jaglersport.com

Süreyya'nın Israrı Sürüyor!

Süreyya'nın Israrı Sürüyor!

İkinci kez doping yaptığı gerekçesiyle Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu'nca ömür boyu men cezası alan ama Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu tarafından bu cezası 4 yıla indirilen milli atlet Süreyya Ayhan Kop, ceza indirimi için gittiği Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) ısrarla duruşma talep ediyor. 

Süreyya Ayhan Kop ve eşi Yücel Kop'un avukatı Osman Buldan, indirim taleplerini görüşecek CAS'tan, tarafların dinlenmesi için duruşma talep ederken, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ve Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), dava konusu belgelerin yeterli olduğunu savunarak, duruşma yapılmasının gereksiz olduğu yönünde görüş bildirdiler. 

Yaklaşık 1 aydır duruşma yapılıp yapılmamasına karar vermeye çalışan CAS, taraflardan yazışma yoluyla defalarca görüş sorarken, IAAF ve TAF, mevcut belge ve savunmaların yeterli olduğunu ifade ederek, duruşma yapılmasını istemediklerini bir kez daha yinelediler. 

CAS, duruşma kararı vermesi halinde, 5-6 Şubat veya 2-3 Nisan 2009 tarihlerinde uygun olacağını Türk federasyonuna bildirdi. Süreyya'nın avukatı Buldan'ın ise müvekkillerinin duruşmaya katılmasının mecburi tutulmaması halinde 5-6 Şubat'ın kendilerine uygun olacağını CAS'a bildirdi. Buldan, müvekkilleri duruşmaya davet edildiği takdirde, hamile olan ve doğumu yaklaşan Süreyya'nın durumunu göz önünde bulundurarak, 2-3 Nisan tarihinin uygun olacağını kurula bildirdi.

Spor Haberlerinin devamı için www.jaglersport.com

14 Ocak 2009 Çarşamba

HDK toplantısı İstanbul'da!

HDK toplantısı İstanbul'da!

İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (HDK) toplantısı yarın İstanbul'da yapılacak.

Kurul, Ataköy Olimpiyatevi'nde saat 12.00'de başlayacak 2008 yılının son toplantısında, gündemindeki konuları görüşecek.

Bu arada, 2011 yılında Erzurum'da yapılması planlanan Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları Hazırlık Komitesi de yarın saat 14.00'de Olimpiyatevi'nde bir araya gelecek.

Spor Haberlerinin devamı için www.jaglersport.com

7 Ocak 2009 Çarşamba

FIFA, bu kez onurlandırdı!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği ''FIFA'', yaşanan siyasi sorunlara rağmen büyük bir centilmenlik içersinde oynanıp, iki ülke arasında yıllar sonra kurulan ilk ciddi bağ olan ''Ermenistan-Türkiye'' 2010 Dünya Kupası Eleme mücadelesi nedeniyle iki ülkeyi de Dünya Fair-Play Ödülü’ne layık gördü.

2005’in Kasım ayında, Türkiye-İsviçre maçından sonra yaşanan çirkin olaylar üzerine Türkiye’yi üyelikten atmayı düşünen ve tarihinin en ağır cezasına çarptıran FIFA (6 maç seyirsiz oynama), aradan 3 yıl geçtikten sonra futbol endüstrisinin en prestijli ödülünü Türkiye’ye veriyor.FIFA, 12 Ocak’ta Zürih’te yapacağı galada 2008 yılı Fair-Play Ödülü’nü ''Futbol aracılığıyla dünya barışına yaptığı katkılardan dolayı'' Türkiye’ye verdiğini resmen açıklayacak.

FIFA, futbol dünyasının en prestijli ödülünü 6 Eylül 2008’de Erivan’da oynanan Ermenistan-Türkiye maçında atılan barışa yönelik adımlar nedeniyle iki ülke federasyonları arasında paylaştıracak.

-DÜNYAYA ÖRNEK-

FIFA’nın konuyla ilgili davet mektubu önceki gün her 2 ülke federasyonuna ulaştı.

FIFA Başkanı Sepp Blatter imzasıyla gönderilen davet mektubunda, “2008 yılının Fair-Play Ödülü’ne Türkiye ve Ermenistan federasyonları layık görülmüştür. Özellikle sizleri tebrik ediyorum. FIFA’nın organizasyonu olan Dünya Şampiyonası Grup Eleme Karşılaşması’ndaki barışa yönelik önemli girişim bütün dünyaya örnek olmuştur” denildi.

Mektupta ayrıca Zürih’te düzenlenecek ve ödülün açıklanacağı galaya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı ile her iki ülkenin milli takım kaptanları da davet edildi.

Türkiye törene tam kadro ile katılacak. Milli Takım’ı da kaptan olarak Tuncay Şanlı temsil edecek.

-YÜZLER ''GÜL''DÜ-


Hatırlanacağı gibi 6 Eylül 2008’de oynanan Ermenistan-Türkiye maçı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Erivan’a gitmiş ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile bir araya gelerek iki ülke arasında en üst düzeyde diplomatik ilişki başlamasını sağlamıştı. Türkiye’nin 2-0 kazandığı karşılaşmayı, iki ülke cumhurbaşkanı yanyana izlemişti.

Bu karşılaşma sonrasında Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ı 14 Kasım 2009 tarihinde Türkiye’de oynanacak rövanşa davet etmiş ve olumlu yanıt almıştı.

-SON ÖDÜL BARÇA'NIN-

FIFA’nın 1987’den beri verdiği fair-play ödüllerini bugüne kadar seyirciler, futbolcular, kulüpler ve yöneticiler almıştı. 2007’deki en son ödüle ise formasına ücretsiz olarak aldığı UNICEF reklamı ve UNICEF’e yaptığı 1.5 milyon Euro’luk katkıdan dolayı Barcelona Kulübü sahip olmuştu.

Bu arada aynı törende kadınlar ve erkeklerde 2008’de dünyanın en iyi futbolcuları da açıklanacak.

Bu ödül için erkeklerde Kaka, Messi, Cristiano Ronaldo, Torres ve Xavi, kadınlarda ise Nadine Angerer, Cristiane Marta, Birgit Prinz ve Kelly Smith adaylar arasında..



Spor Haberinin devamı için.. www.jaglersport.com

Denizli Beşiktaş'a izin verdi!

Beşiktaş'ta, dün oynanan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının ardından, alınan galibiyetle Türkiye Fortis Kupası'nda turu garantiliyen futbolculara, teknik direktör Mustafa Denizli tarafından 1 gün izin verdi.
Siyah-beyazlılar, Gaziantepspor ile cumartesi günü grubunda yapacağı son maçın hazırlıklarına yarın sabah gerçekleştireceği antrenmanla başlayacak.


Spor Haberinin devamı için.. www.jaglersport.com

Altyapı Karakaya'ya emanet!

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaya, futbol altyapı sorumluluğuna getirildi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Metin Karakaya'nın bugünden itibaren futbol altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacağı duyuruldu.
Metin Karakaya, daha önce voleybol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyeliği yapmıştı.


Spor Haberinin devamı için.. www.jaglersport.com